CV installatie

De CV installatie kan worden gezien als het kloppende hart van uw woning wat zorgt voor een aangenaam klimaat. Daarnaast voorziet de CV installatie uw woning van verwarmd tapwater wat zorgt voor een warme douche of bad. Het vermogen van de CV installatie is afhankelijk van de geïnstalleerde cv-ketel. De ketel heeft een zogenoemd CV vermogen, dit vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt. Hoe groter het te verwarmen woningoppervlak is, des te hoger is het benodigde CV vermogen om aan de warmtevraag te kunnen voldoen.

Meer informatie over uw CV installatie

De maximale tapwater capaciteit, oftewel het aantal liter warm water wat per minuut uit uw kraan komt, wordt bepaald door de CW klasse van de ketel. De laagste CW klasse is CW3 en voorziet ongeveer 6 liter warm water per minuut met een temperatuur van 45 graden. De hoogste klasse is CW6 en voorziet tot wel 15 liter warm water per minuut met een temperatuur van 45 graden. Heeft u een waterbesparende douche dan heeft u voldoende aan een CW3 toestel. Heeft u echter een grote stortdouche, dan heeft u een CW6 toestel nodig om te kunnen genieten van optimaal warmwatercomfort. Voor het laatstgenoemde voorbeeld heeft uw CV installatie naast een krachtige ketel en een comfortdouche ook leidingen met een grotere omvang nodig. Deze dikkere leidingen zorgen ervoor dat er een grotere hoeveelheid water kan worden getransporteerd zodat uw ketel het gewenste aantal liters per minuut kwijt kan aan de douchekop. Bij het vervangen of plaatsen van een nieuwe cv-ketel is het dus aan te raden om nauwkeurig te bepalen welk comfortniveau gewenst is. Uiteraard voorzien wij u graag van een vrijblijvend advies op maat.

Besparen met een nieuwe CV installatie

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is ongeveer 12 jaar. Om ervoor te zorgen dat uw systeem een lange levensduur heeft en energiezuinig blijft dient u jaarlijks cv-ketel onderhoud te laten uitvoeren. Kwalitatief onderhoud zorgt ervoor dat de CV installatie jaarlijks wordt schoongemaakt en fijn wordt afgesteld voor een optimale werking zodat u kunt besparen op uw energierekening. Met de vernieuwing van uw CV installatie kunt u nog meer besparen op uw energierekening. Nieuwe hr-ketels zijn namelijk voorzien van een hoog rendement techniek waardoor zelfs de warme condens dampen van de rookgassen worden teruggewonnen om uw woning te verwarmen. Tevens zijn nieuwe systemen ook voorzien van een modulerende techniek waardoor uw CV installatie zichzelf continu opnieuw instelt om zuiniger te kunnen stoken.

Aansturing van uw CV installatie

Tegenwoordig kunnen CV installaties op afstand worden bediend door middel van een handige smartphone applicatie. Zo heeft u overal ter wereld controle over thuisklimaat en kunt u scherper toezien op besparingsmogelijkheden. Deze slimme thermostaten zijn verbonden met uw WiFi netwerk waardoor uw CV installatie uit te lezen is vanaf een mobiel apparaat. Tevens brengt dit een stukje comfort met zich mee waardoor u bijvoorbeeld de temperatuur vast kunt verhogen als u plotseling vervroegd naar huis vertrekt. U zet de CV installatie een kwartier voor aankomst aan zodat u een aangename kamertemperatuur heeft op het moment dat u binnenstapt. Heeft u onverhoopt een cv-ketel storing? Dan wordt dit direct weergegeven op uw smartphone en kunt u een installateur benaderen voor ondersteuning.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil u een vrijblijvende offerte aanvragen voor het plaatsen van een nieuwe CV installatie? Neem direct contact met ons op. Wij voorzien u graag van een passend advies op maat wat is afgestemd op uw woonsituatie en comfortwens.

Lanser Installatietechniek is actief met het plaatsen, vervangen en onderhouden van CV installaties in de regio Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Lisse, Hillegom, Sassenheim, Heemstede, Haarlem, Aalsmeer, Cruquius, Burgerveen, Rijsenhout, Leimuiden en Uithoorn.

Naast een energiezuinige CV installatie is het ook aan te raden om te zorgen voor een goede woningventilatie. Een goede woningventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en voorkomt vochtvorming.

Wij zijn tevens actief in de volgende werkgebieden:
CV installatie Amstelveen
CV installatie Aalsmeer
CV installatie Haarlem
CV installatie Heemstede

WAAROM LANSER INSTALLATIETECHNIEK?

  • Erkend Vaillant dealerschap
  • Meer dan 100 jaar profesionele ervaring
  • Optimaal comfort tegen een scherpe prijs